Tips om beter te kunnen studeren tijdens coronatijd

Home  /   Tips om beter te kunnen studeren tijdens coronatijd
Tips om beter te kunnen studeren tijdens coronatijd

De coronatijd zorgt ervoor dat we er niet goed bij zijn met onze gedachten, maar je moet toch aan de studie. Je kunt je best een beetje alleen voelen en het even niet meer zien zitten, maar het is belangrijk toch het beste uit je studie te halen. We snappen erg goed dat studeren en het volgen van online les best lastig kunt zijn, want je hebt geen volle agenda meer. Doordat alles zo onzeker is en je een zetje op de juiste weg te bieden hebben wij enkele studietips voor je op een rijtje gezet.

Zorg voor een planning waar jij blij van wordt

Het plannen tijdens de studie in coronatijd is erg belangrijk en dat is niet voor niets. Vanwege je lege agenda denk je naar alle waarschijnlijkheid veel tijd voor jezelf te hebben, maar dat klopt natuurlijk helemaal niet. Je studie gaat namelijk gewoon door, alleen dan vanuit je luie stoel thuis. Probeer je lessen zo in te plannen dat jij je goed kunt concentreren.

Door het thuis studeren kan het best wel lastig zijn je aan een goede planning te houden, omdat lessen een stuk moeilijker zijn. Kom je er niet helemaal uit, maak gebruik van de huiswerkbegeleiding in Rotterdam of één van de andere plaatsen. Op deze manier kun jij je lessen bijspijkeren of onderhouden.

Nog een aantal tips die je kunnen helpen

Het is belangrijk je rustige relaxmomenten los te houden van het studeren, want met een relaxte houding tijdens de studie kom je niet zo gemakkelijk verder. Zorg ervoor dat je omgeving zo ingericht is dat jij je daar prettig bij voelt, hierin moet jij namelijk wel studeren.

Neem tijdens de studie ook een rustige pauze en leg je boeken dan echt een moment aan de kant. Een onrustige pauze zorgt er namelijk voor dat je steeds minder geconcentreerd bent.

Daarnaast is het handig je studie-uren goed te verspreiden, omdat het niet de bedoeling is dat je twaalf uur per dag aan het studeren bent. Misschien niet de leukste tip, maar zet je mobiele telefoon even uit, het is namelijk niet belangrijk om alle nieuwtjes direct te moeten volgen. Het is ook beter voor je concentratie om niet alle updates te volgen.

Maarten Lagerweij

Ik ben 29 jaar oud en kom uit Zwolle. Voor mijn werk schrijf ik dagelijks leuke blog artikelen in allerlei verschillende niches. Ik schrijf veel over woon gerelateerde tips, lifestyle onderwerpen, financiële topics maar daarnaast nog veel meer.

Leave a comment