Wanneer glasvezel Rotterdam?

Home  /   Wanneer glasvezel Rotterdam?
Wanneer glasvezel Rotterdam?

Glasvezel zorgt voor snel internet, maar het is nog niet overal beschikbaar. Dit komt omdat het tijd nodig heeft om aan te leggen. In de toekomst zal dit waarschijnlijk overal beschikbaar zijn. Wat is glasvezel en waarom glasvezel Rotterdam?

Wat is glasvezel?

Glasvezel zijn dunne strengen glas, dit vormt een glasvezelkabel. Door middel van laserlichten wordt er signaal verzonden door de kabels. Dit zorgt voor snel internet, televisie en radio. Glasvezel Rotterdam zorgt is sneller dan bijvoorbeeld bekabeld internet. Bij een dsl-verbinding heb je trager internet als je niet dichtbij de wijkcentrale woont. Met glasvezel Rotterdam heb je hier geen last van! De snelheid begint bij 50 Mbps en kan oplopen tot 2 Gbps. Op steeds meer plekken in Nederland wordt glasvezel aangelegd, maar het is nog niet overal beschikbaar. Online kun je checken of het al bij jou in de buurt is aangelegd. Ongeveer 80% van alle glasvezelkabels wordt aangelegd door de grootste aanbieder in nederland. Dit is puur het aanleggen, dit betekent dus niet dat je per se gebruik moet maken van glasvezel Rotterdam via dit bedrijf.

Glasvezel Rotterdam en de plekken waar het ligt

De gemeente Rotterdam is druk bezig met glasvezel. Het doel is om glasvezel op zoveel mogelijk plaatsen in Rotterdam beschikbaar te stellen. Omdat snel internet tegenwoordig ontzettend belangrijk is wordt hier veel tijd en geld in geïnvesteerd. Steeds meer mensen werken vanuit huis en willen daarom thuis ook een snelle internetverbinding. Glasvezel Rotterdam is hiervoor de oplossing. De huidige internetverbindingen kunnen niet altijd de optimale kwaliteit leveren, daarom wordt er gekozen voor glasvezel. Je kunt zelf ook glasvezel aanleggen bij jou thuis, dit is gratis. Wel moet je er toestemming voor geven, dan kun je vervolgens bepalen of je er gebruik van wil maken. De gemeente streeft er naar om in 2025 285.000 woningen van glasvezel Rotterdam te voorzien. Alle nieuwbouwprojecten krijgen nu ook glasvezel.

Wat kost glasvezel Rotterdam?

Glasvezel Rotterdam klinkt veelbelovend, maar hoeveel kost dit snelle internet nou eigenlijk? Zoals je eerder hebt gelezen is het aanleggen van glasvezel gratis. Daarnaast zal er uiteindelijk een abonnement worden afgesloten, je zal je misschien afvragen of dit duurder is dan een normale internetverbinding. Indien je een abonnement afsluit voor internet, televisie en bellen betaal je minimaal €50 euro per maand. Je krijgt dan een uitgebreid zenderpakket, zodat je alles kunt kijken op je televisie. Je internetsnelheid ligt dan op minimaal 250 Mbps. Deze prijs zul je ook betalen voor een abonnement bij bijvoorbeeld een kabelprovider, terwijl je dan maar een internetsnelheid hebt van 40 Mbps.

Stand van zaken in Rotterdam

Glasvezel Rotterdam is niet alleen heel snel, het is ook voordelig als je het vergelijkt met andere vormen van internet. Vaak betaal je dezelfde prijs, maar krijg je trager internet. Na het lezen van dit artikel weet je ook wat glasvezel precies is en hoe het werkt. De gemeente Rotterdam is bezig met het aanleggen van zoveel mogelijk glasvezelkabels. Wie weet maakt iedereen in 2025 gebruik van glasvezel. Thuiswerken wordt veel makkelijker omdat je internetverbinding een stuk sneller is. Daarnaast is het ook heel handig voor privégebruik, bijvoorbeeld in een huishouden van meerdere mensen. Zo kun je met zijn allen onbezorgd internetten!
Naast glasvezel ook ICT beheer in Rotterdam nodig? Kijk dan niet verder!

Leave a comment