5 voordelen van een opleiding mediation

Home  /   5 voordelen van een opleiding mediation
5 voordelen van een opleiding mediation

In het leven kom je momenten tegen waarbij de gemoederen ineens hoog oplopen. Tijdens de lunch op het werk of een gezellig familie uitje lijkt er een flinke discussie te beginnen, omdat de tegenstrijdige belangen lijnrecht tegenover elkaar staan. In zo een situatie komt een mediationopleiding je goed van pas.

5 voordelen van een opleiding mediation

Hoe ga je om met zo een conflict? Wat is de kern van de zaak en hoe krijg je de twee neuzen weer dezelfde kant op? Er zijn genoeg voordelen van mediation te noemen die je bij dergelijke situaties in het dagelijks leven helpen om conflicten op een goede manier op te lossen:

 • Met de juiste tools lukt het je om twee partners, collega’s of vrienden weer met elkaar in gesprek te brengen. Je haalt de diepere lagen van het conflict naar boven, maakt onzichtbare motieven zichtbaar en zoekt naar het gezamenlijke doel.
 • Tijdens een opleiding tot mediator leer je een structuur, waar je in heftige discussies altijd op terug kunt vallen. Door deze 7 stappen te gebruiken, is de kans groot dat de twee tegenstanders weer samen door kunnen gaan en hun gezamenlijke doelen zien.
 • Je oefent interventie,- en gesprekstechnieken die in elke situatie toepasbaar zijn. De basis van een goed mediationgesprek is: luisteren, samenvatten en doorvragen, vaardigheden die je eigenlijk in elk gesprek wel nodig hebt.
 • Mediaten is het op zoek gaan naar oplossingen met respect voor de wederzijdse belangen. Je kijkt dus niet naar de verschillen, maar juist naar de overeenkomsten. In een mediation opleiding leer je alle partijen gelijkwaardig te behandelen en tot een oplossing te komen waarmee iedereen tevreden is.
 • En mediationgesprek doe je vanuit je hart, werk je altijd op je eigen manier en gebruik je je intuïtie. Dit leer je bij een goede opleider mediator.

fanvanwonen

Fanvanwonen.nl is dé inspiratie website voor alles rondom jouw woning. Ontdek de mooiste woontrends, unieke producten en de beste tips voor een sfeervolle woning. Ontdek het op www.fanvanwonen.nl

Post Comments ( 1 )

Interview With An Expert graph icon
  • Elementor #1354 – Fan van Wonen

  • 8 april 2022 at 08:43

  […] 76k.nl/2021/11/17/5-voordelen-van-een-opleiding-mediation/ […]

Leave a comment