Wat te doen aan de oostkust van Australië?

Home  /   Wat te doen aan de oostkust van Australië?
Wat te doen aan de oostkust van Australië?

Australië is een bestemming die op veel verlanglijstjes van reislustige mensen staat. Vooral de oostkust van Australië is topfavoriet. Er is hier zoveel diversiteit, van regenwouden en prachtige stranden tot aan idyllische eilanden en wereldsteden zoals Sydney. Wil je weten wat je allemaal kunt doen tijdens een rondreis Oost Australië? Lees gauw verder!

Doen aan de oostkust van Australië

 1. Sightseeing in Sydney.

In deze absolute wereldstad heb je zeker een paar dagen nodig om alle hoogtepunten goed te zien. Vooral het havengebied is interessant met het Sydney Opera House en de gigantische Harbour Bridge. Ook kun je in Sydney gemakkelijk naar het strand, zoals naar het filmische strand Bondi Beach.

 • Met een watervliegtuig boven de Whitsundays vliegen.
  Deze archipel voor de oostkust bestaat uit eilanden waar je tot op heden alleen nog maar van droomde met hagelwitte stranden en azuurblauwe zeeën. De mooiste manier om deze eilandengroep te zien is vanuit de lucht. Je ziet dan onder andere Whitehaven Beach, één van de mooiste stranden ter wereld!
 • Duiken of snorkelen bij het Great Barrier Reef.

Als echte natuurliefhebber zit je aan de oostkust van Australië goed! Vooral als je weet van het Great Barrier Reef. Deze koraalriffen zijn met een bootexcursie te bereiken. De onderwaterwereld kun je zelf bekijken met een snorkel- of duiktocht en is een magische ervaring waarbij je de meest kleurrijke vissen ziet rondzwemmen.

 • Met een 4×4 over Fraser Island.
  Per boot kun je naar het grootste zandeiland ter wereld: Fraser Island. Dat betekent dat er enorm veel lange en brede stranden zijn waar je met een 4×4 over kunt crossen. Waag ook een rit door het binnenland van Fraser Island met moerassen en duinen.
 • De jungle in bij Daintree National Park

In het noordoosten van Australië, vlakbij Cairns, vind je een eeuwenoude jungle: Daintree National Park. Dit oerwoud kun je samen met een gids te voet of per boot ontdekken. Je ziet de meest bijzondere planten en bomen, maar ook dieren zoals kikkers, vogels en krokodillen.

 • Surfles in Byron Bay.

De oostkust van Australië bestaat uit veel relaxte surfdorpjes, waaronder Byron Bay. Je kunt hier lekker op het strand in de zon vertoeven, maar ook zelf surfen. Kun je dit nog niet? Neem dan een surfles en scheer over de golven!

 • Koala’s bekijken op Magnetic Island.

Nóg een eiland voor de oostkust: Magnetic Island. Op dit eiland, dat je makkelijk per boot bereikt, kun je veel koala’s bekijken.

 • Wijn proeven in Hunter Valley.

Ben je een Bourgondiër? Mis dan zeker niet Hunter Valley. Dit is dé wijnregio van Australië waar de beste wijnen van het land vandaan komen. Neem deel aan proeverijen in deze vallei en wandel tussen de wijnranken. 

 • Hiken in Blue Mountains.  

Niet ver van Sydney liggen de Blue Mountains. Deze bergketen heeft veel wandelroutes en mooie uitzichtpunten.

 1. Zonnen aan de Sunshine Coast.

Tijdens een rondreis is het ook wel even fijn om lekker aan het strand te chillen. Dat kan prima aan de Sunshine Coast met mooie en lange stranden!


Kun jij hierna niet wachten om een rondreis aan de oostkust te maken? Vraag dan om advies aan een reisbureau Australië!

Droomvakanties

Op www.vakantie-azoren.nl ontdek je alles over de kleurrijke Portugese archipel: de Azoren.

Leave a comment