Wat is SHEIN?

Home  /   Wat is SHEIN?

Voordat ik inga op SHEIN shopping tips, moet ik je waarschijnlijk eerst uitleggen wat SHEIN is, voor het geval je niet bekend bent met deze online winkelketen. SHEIN.com, voorheen SheInside, is een online kledingwinkel voor vrouwen, kinderen en mannen, gevestigd in China, met hun grootste selectie van artikelen voor vrouwen.

Ze hebben betaalbare fast fashion kleding, schoenen en accessoires zoals Forever21, Zara, H&M, maar tegen nog betere prijzen. En sinds kort hebben ze ook huishoudelijke artikelen!

Veel items lijken op dure designer stukken, maar zijn zeer goedkoop, en in navolging daarvan, zijn niet zo hoge kwaliteit als de originele stukken ook.

Laten we het nu eens hebben over waar SHEIN goed voor is, en waar het niet goed voor is, zodat u kunt begrijpen voor wat voor soort kleding u zou moeten winkelen.

Winkelen bij SHEIN is goed voor:

– betaalbare, budgetvriendelijke, modieuze stukken

– seizoensgebonden en trendy stukken waar u niet veel aan wilt uitgeven

– het uitproberen van nieuwe stijlen waar je niet veel geld aan uit wilt geven

– betaalbare accessoires zoals tassen, haaraccessoires, hoeden en zonnebrillen

– jurken en andere artikelen die u misschien maar één keer wilt dragen voor een speciale gebeurtenis.

– Betaalbare huishoudelijke artikelen, woonaccessoires en schrijfwaren

Winkelen bij SHEIN is niet goed voor:

– duurzame kledingstukken, schoenen en accessoires van hoge kwaliteit

– consistente maatvoering van artikel tot artikel

– snelle verzending als u items nodig hebt in een tijdige wijze

Nu u begrijpt waar SHEIN goed voor is en waar niet, ga ik mijn pro tips met u delen zodat u de beste winkelervaring bij SHEIN krijgt, samen met hoe u zorgvuldig uw artikelen kunt kiezen zodat u tevreden zult zijn met wanneer ze aankomen.

1.  Lees grondig de beschrijving van het artikel

Mijn eerste winkeltip bij SHEIN is dat u de beschrijving van de artikelen grondig doorleest voordat u tot een aankoop besluit. Dit zal u toelaten om te weten hoe het item wordt verondersteld te passen en details over de bouw en materialen.

Er zijn 2 hoofdstukken die u moet lezen: maat en pasvorm, en de beschrijving van het artikel.

Maat en pasvorm:

Deze sectie vertelt u de maat die het model draagt en haar maten. Zo kunt u de maat van de kleding benchmarken. Als u ziet dat het model een medium of large draagt, weet u dat u waarschijnlijk ook een maat groter moet nemen.

Ook de pasvorm en de rek van het artikel zijn belangrijk. Dit geeft je een idee of het artikel slank of oversized is en of het materiaal veel rek heeft om je te helpen bepalen hoe het artikel je zal staan.

Het laatste deel zijn de afmetingen van het artikel zelf. En zoals ik al eerder zei, houd dit in gedachten, het is niet voor uw maat, maar de werkelijke afmetingen van het kledingstuk zelf.

Beschrijving van het artikel:

De beschrijving van het artikel is een ander gedeelte dat je goed moet doorlezen.

Soms kan het zijn dat het artikel er niet precies zo uitziet of niet precies past als op het model, dus lees dit gedeelte goed door.

Hier vindt u details over stijl, patroontype, seizoen, lengte (kort of lang), pasvorm, materiaal, samenstelling en stretch enz. Zo kunt u zich een beter beeld vormen van de stof, het materiaal en de pasvorm van het artikel.

Leestip: https://www.kopeninchina.nl/chinese-webshops/shein/levertijden-shein/

2. De maten begrijpen

Dit is ZEER belangrijk om de juiste maat te krijgen. Kleding van SHEIN valt vrij goed op maat volgens de Noord-Amerikaanse maten. Ik draag meestal een maat small (soms XS) en ik ben 1,75 m.

Ik vind echter dat de maatvoering van artikel tot artikel kan verschillen, en daarom is het belangrijk dat u uw maten controleert en ze aan elk artikel aanpast. Allereerst moet je je eigen maten weten voordat je begint met winkelen, zodat deze nummers betekenisvol voor je zijn.

Voor topjes is de belangrijkste maat je borst en voor broekjes je heupen. Om uw kleding goed te laten passen, zijn deze twee maten het belangrijkst.

Je borst is de maat van je bh-band, dus onder je borsten. En voor je heupen, het is het breedste deel van je heupen.

Hou er ook rekening mee dat wanneer ze maten geven, het van de kleding zelf is, niet alleen voor je maat. Ik heb bijvoorbeeld heupen van 36 centimeter, maar als het een vloeiende jurk is, kan de maat 50 centimeter zijn, en dat is nog steeds oké.

Liesbeth Marijnissen

Actief als link marketeer. Ik werk graag vanuit het buitenland, aangezien mijn werk dat toelaat.

Leave a comment