Opvallend op de weg

Home  /   Opvallend op de weg
Opvallend op de weg

Opvallend!

Naast je stoere uitstraling van je motor wil je natuurlijk dat je motor gezien wordt in het donker en dat veiligheid voorop staat. Je wilt dan wel dat je koplampen het doen in het donker en dat je het wegdek goed kan zien, onder welke weersomstandigheden dan ook. Wil je dat je motor een klassieke look heeft? Dan kan je een koplamp klassiek zwart nemen, deze zijn tijdloos en zijn geschikt voor elke motor. Een koplamp klassiek zwart past bij alle kleuren en staat erg stoer. Zo cross je alle wegen af en val je ook nog eens goed op!

Begin bij de onderdelen

Er zijn verschillende motoren die er echt uitspatten, zoals een Royal Enfield Classic 500. Deze heeft een klassieke 1950/1960 look en dat straalt het ook echt uit. In het ontwerp zie je veel verschillende moderne technieken terug die samengevoegd zijn met de traditionele stijl. De Royal Enfield Classic 500 heeft een mooi design en is gemaakt van duurzaam materiaal. Omdat er duurzaam materiaal wordt gebruikt, zit je heerlijk op je motor en houd je ook lange ritten vol op je zadel zonder een pijnlijk achterwerk te krijgen. Heb je een andere motor? Kijk dan goed of je bijvoorbeeld lange ritten vol kan houden en of en de afwerkingen goed gedaan zijn. Dit bepaald namelijk onder andere ook hoe de kwaliteit is van de onderdelen.

Koplampen, erg belangrijk

Het kan voorkomen dat je niet lekker zit op je motor en misschien moet je je motor stuur verhogen. Je motor stuur verhogen is zo gebeurt als je weet hoe het moet. Er zijn verschillende stuuronderdelen die je kan kopen om je motor stuur te verhogen. Als je motor stuur goed zit, dan schijnen je koplampen ook goed op de weg. moet goed opvallen en je wilt natuurlijk ook alles kunnen zien op de weg. Er zijn verschillende soorten koplampen beschikbaar, zoals een koplamp met verschillende kleuren, zoals geel. Ook bestaan er universele koplampen, de passen op (bijna) alle motoren. Wil je een koplamp hebben voor jouw merk motor? Dat kan! Er zijn namelijk ook merken koplampen die alleen passen bij die motor.

Wat is een druppellader en wat doet het?

Een druppellader zorgt ervoor dat je motor in topconditie blijft. De druppellader regelt dat er geen lege batterij bij de motor komt. De druppellader zorgt ervoor dat de accu van de motor boven zijn prestaties gaat presteren en langer mee gaat. Je kan namelijk de druppellader aan de accu aansluiten, zodat de accu minder snel leeg is. De druppellader laadt stapsgewijs op. De accu wordt constant stukje bij beetje opgeladen, zelfs tijdens het rijden. Ideaal! Bij een acculader bijvoorbeeld is het dat als de accu eenmaal leeg is, dan is de accu helemaal leeg en wordt die niet meer tijdens het rijden opgeladen. Dan moet je dus wachten totdat de accu weer is opgeladen, bij een druppellader hoeft dat dus niet.

Welke koplamp is geschikt voor mijn motor?  

Er is een groot assortiment aan koplampen voor heel veel motoren. Na een tijdje weet je niet meer welke koplamp het beste is voor jouw motor. Begrijpelijk! Er zijn verschillende koplampen die van chroom zijn of erg klassieke look hebben. Er zijn in het algemeen 2 verschillende koplampen: Een LED koplamp en een halogeen koplamp. De halogeen en de LED koplamp zijn verder nog uitgebreid in meerdere varianten. Een voordeel van een halogeen koplamp is dat ze makkelijk te installeren zijn en ze zijn relatief goedkoop. Dit past perfect bij een klassieke/retro look. Een LED koplamp heeft een langere levensduur, maar is wel duurder. Ondanks dat LED duurder is, verbruikt LED weinig energie en geeft veel licht.

Maarten Lagerweij

Ik ben 29 jaar oud en kom uit Zwolle. Voor mijn werk schrijf ik dagelijks leuke blog artikelen in allerlei verschillende niches. Ik schrijf veel over woon gerelateerde tips, lifestyle onderwerpen, financiële topics maar daarnaast nog veel meer.

Leave a comment