Gave sfeer in huis met LED aquarium lampen

Home  /   Gave sfeer in huis met LED aquarium lampen
Gave sfeer in huis met LED aquarium lampen

Er zijn een heleboel voordelen van LED aquarium verlichting ten opzichte van andere soorten aquarium verlichting zoals fluorescerende en gloeilamp aquarium licht.

6 Voordelen van LED aquarium licht

En daar is een goede reden voor. Er zijn verschillende voordelen van LED aquariumverlichting ten opzichte van andere soorten verlichtingstechnologieën.

1. Geen warmte

Fluorescerende aquariumverlichting produceert veel warmte, waardoor het water in de buurt van het licht wordt opgewarmd.

Meestal is dit niet het probleem in de grotere tanks. Maar in kleinere aquaria kan de door het licht geproduceerde warmte al het water in uw aquarium opwarmen.

Het kan het water zo veel verwarmen dat het de dood van de vissen in het aquarium kan veroorzaken.

Aan de andere kant produceren LED aquariumlampen zeer weinig of geen warmte.

En het zal het water in uw aquarium niet opwarmen.

Een ding in gedachten te houden is dat, moet u een goede luchtcirculatie rond de LED-aquarium licht hebben, zodat de weinige warmte die het produceert niet van invloed op de LED-chips. En uw LED aquarium verlichting zal langer meegaan.

2. Minder elektriciteitsrekening

LED aquariumverlichting verbruikt zeer weinig elektriciteit in vergelijking met andere soorten verlichting zoals fluorescentielampen.

Ze verbruiken bijna 80% minder elektriciteit dan andere soorten aquariumverlichting. Dus ze zullen uw elektriciteitsrekening niet te veel verhogen.

3. LED’s gaan langer mee

LED aquarium lampen duren langer dan andere traditionele soorten aquarium lampen zoals fluorescerende, gloeilampen, en metaal halogeen lampen.

Bovendien, een ander voordeel van LED aquarium verlichting is dat in tegenstelling tot andere soorten van traditionele verlichting, ze niet krijgen dim na verloop van tijd.

Hoewel LED aquarium verlichting kost meer andere soorten aquarium verlichting, op de lange termijn, LED-lampen bespaart u geld.

Want in tegenstelling tot andere traditionele aquarium verlichting, hoeft u niet te lampen in LED aquarium verlichting te wijzigen. Ook, ze verbruiken minder elektriciteit dan andere traditionele aquarium verlichting.

4. Licht kleur

Er is een grote verscheidenheid van kleuren die u kunt kiezen in LED aquariumverlichting.

De tint van de LED aquariumverlichting kan worden geïdentificeerd met het spectrum. En het wordt gemeten met in kelvin.

Deze verscheidenheid van LED aquarium verlichting kleuren kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden.

Bijvoorbeeld, is het 8.000 kelvin witte spectrum geleid goed voor aquariumplanten omdat het fotosynthese bevordert die fundamenteel een proces is waardoor de planten hun eigen voedsel creëren.

Daarnaast kan de blauwe LED aquarium licht nuttig zijn om de blauwe, groene en rode kleur van de vissen in uw aquarium naar voren te brengen.

Tip: Aquarium LED strip

5. Aanpassing van de lichtintensiteit

Veel LED aquarium lampen worden geleverd met een functie waarmee u de intensiteit van het licht aan te passen.

Deze functie is zeer nuttig, vooral als je een beginner bent en je wilt een aantal levende aquariumplanten in je tank houden.

Veel beginners geven ofwel te weinig licht ofwel te veel licht. Beide kunnen algenbloei in het aquarium veroorzaken.

Dit is wanneer deze functie van pas komt.

Met behulp van deze functie kunt u ofwel het licht verlagen als u te veel licht geeft. Of u kunt het licht verhogen als u te weinig licht geeft aan uw levende aquariumplanten.

Bovendien kunt u met deze functie de natuurlijke dag- en nachtcyclus van de aquariumvissen nabootsen.

Er zijn zelfs volledig programmeerbare aquariumlampen die de zonsopgang, zonsondergang en zelfs het maanlicht kunnen nabootsen.

Tip: Waterdichte aquarium verlichting kopen online

6. Goede dekking

LED aquariumverlichting wordt meestal verspreid over een strook. Ze kunnen dus een zeer goede dekking bieden in het hele aquarium.

Dit zijn dus de voordelen van LED aquariumverlichting.

Maar zoals met alles, zijn er ook een paar nadelen aan LED aquarium verlichting.

Liesbeth Marijnissen

Actief als link marketeer. Ik werk graag vanuit het buitenland, aangezien mijn werk dat toelaat.

Leave a comment