Een auto kopen kan duur zijn, laat ze importeren vanuit Duitsland

Home  /   Een auto kopen kan duur zijn, laat ze importeren vanuit Duitsland
Een auto kopen kan duur zijn, laat ze importeren vanuit Duitsland

Het lastige van Auto importeren Duitsland is dat u in uw eigen land omzetbelasting (BTW) moet betalen. Als u van plan bent uw auto te laten registreren via een import site, moet u contact opnemen met de site om uit te vinden wat hun vergoeding is. De kosten zijn soms vrij hoog, dus een goede site (Klik hier) kan u tijd en kosten besparen op de lange termijn. U hoeft de auto niet te importeren om met de dealer te werken omdat zij uw credit card al hebben. U hoeft zich alleen maar bij hen te registreren en hen uw auto te laten weten. Zij zullen dan zorgen voor de belastingen.

Koopcontract ondertekenen

Wanneer u een auto van een dealer koopt, moet u eerst een koopcontract ondertekenen. Hiermee geeft u de dealer toestemming om de Auto importeren Duitsland tijdelijk onder uw naam bij de Duitse autoriteiten te registreren, zodat een tijdelijke aansprakelijkheidsverzekering kan worden geregeld. Vervolgens moet de klant het papier ondertekenen dat u met een kopie naar de dealer stuurt voor deze registratie. Dit papier wordt een “Zulassungsbescheinigung” (“Kentekenbewijs”) genoemd en de dealer moet het ondertekenen en verzegelen. Dit is het papierwerk dat ons de toelating geeft Auto importeren Duitsland betrouwbaar mogelijk te maken. Klik hier voor meer informatie over het ondertekenen van koopcontracten voor autos die uit Duitsland zijn geïmporteerd.

Kentekens regelen

De klant moet dan het papier dat u naar de dealer stuurt opnieuw ondertekenen voor een tweede kentekenbewijs. Deze keer moet de dealer de transactie ondertekenen en verzegelen. Een derde keer moet u de auto registreren. Dit derde kentekenbewijs mag alleen worden gebruikt voor legale doeleinden (waaronder belastingteruggave), en u mag het eigendom niet overdragen. Het papier moet bijvoorbeeld per post naar de dealer worden teruggestuurd. Bij de meeste autodealers is deze registratie wettelijk niet mogelijk als u te maken hebt met een klant die geen geregistreerde Duitse ingezetene is. Maar klanten die een auto kopen van een dealer die in Duitsland woonachtig is, hebben meestal ook niet een derde kenteken nodig.

Leave a comment