De voordelen van een elektrische scooter

Home  /   De voordelen van een elektrische scooter
De voordelen van een elektrische scooter

Elektrische motorfietsen lijken misschien een nieuw concept, maar ze zijn snel een populaire optie aan het worden voor motorrijders in heel Nederland. Er komen steeds meer elektrische fietsopties op de markt en meer motorrijders stappen over om te profiteren van de voordelen van een elektrische motorfiets. Maar wat is het verschil tussen ‘normale’ motorfietsen en hun elektrische motorfiets en elektrische scooter tegenhangers? Waarom zou je je ombouwen? Wat zijn precies de voordelen van een elektrische motorfiets?

Wat is een elektrische motorfiets?

Simpel gezegd, een elektrische scooter of motorfiets wordt aangedreven door elektriciteit in plaats van benzine. Hij heeft geen motor zoals de meeste motorfietsen. In plaats daarvan wordt hij uitsluitend aangedreven door een oplaadbare batterij en elektromotoren. Net als benzinemotoren zijn er elektrische fietsen in alle soorten en maten. En net als bij benzinemotoren moet u nog steeds in het bezit zijn van het juiste rijbewijs en een geldige belasting, APK en verzekering, en moet u geschikte beschermende rijkleding dragen.

U zult een hybride of elektrische motorfiets moeten kopen

De autowereld evolueert naar een groenere, milieuvriendelijkere manier van werken. Nu de klimaatverandering zorgwekkend is en de natuurlijke brandstofvoorraden uitgeput raken, is het zinvol om over te stappen op een elektronisch tijdperk. Daarom zal de verkoop van nieuwe motorfietsen op benzine en diesel tegen 2040 verboden zijn (met uitzondering van hybriden). Dit betekent dat je over ongeveer 20 jaar geen benzine- of dieselmotor meer zult kunnen kopen. Alleen elektrische en hybride motoren zullen dan nog verkrijgbaar zijn. Dus ja, uiteindelijk zul je een elektrische motorfiets moeten kopen. Maar, dit is eigenlijk goed nieuws, want er zijn tal van voordelen van een elektrische motorfiets.

Voordelen elektrische motorfiets voor u

Er zijn tal van elektrische motorfiets voordelen voor u. Deze omvatten:

– Direct koppel en vermogen. Elektrische motorfietsen hebben een fantastisch vermogen en zijn zeer snel. Met 100% instant koppel, krijgt u een snelle acceleratie waar een brandstof aangedreven motorfiets niet aan kan tippen. De afgifte van dit koppel is lineair, wat ook betekent dat u niet het schommelende gevoel krijgt dat u bij brandstof aangedreven motoren wel krijgt. Sommigen zullen dit gevoel missen, anderen niet zozeer.

– Minder onderhoud. Een elektrische fiets heeft één bewegend onderdeel, slechts één. Hij heeft geen olie, bougies, luchtfilters of distributieriemen en sommige elektrische fietsen hebben niet eens een versnellingsbak of koppeling. Dus in tegenstelling tot uw brandstofmotor die veel bewegende onderdelen heeft, hoeft u geen tijd te besteden aan het schoonmaken en oliën van dingen zoals de ketting. Het enige onderhoud dat u moet uitvoeren zijn de banden, remblokken en hydraulische vloeistof, die allemaal langer meegaan omdat de elektromotor het grootste deel van het remmen voor zijn rekening neemt.

– Een stillere rit. Elektrische fietsen zijn van nature veel stiller dan fietsen die op brandstof rijden. Dit is geweldig voor motorrijders die graag praten of naar muziek luisteren en het is veel zachter voor de oren, zodat u geen oorbescherming nodig heeft. Benzinemotoren zijn zo luid dat mensen vaak klagen over hun asociale geluid. Maar als je het gebrul van je machine toch zou missen, voegen sommige ontwerpers van elektrische fietsen een kunstmatig geluid toe.

– Perfect voor in de stad. De meeste voertuigen zijn niet het meest geschikt voor stadsritten, maar elektrische fietsen zijn dat wel. Dit komt omdat het regeneratieve remmen dat gepaard gaat met rijden in de stad, de batterij oplaadt, waardoor de kracht langer in uw machine blijft.

– Lichtgewicht. Elektrische motoren hebben minder onderdelen dan een motor die op brandstof rijdt, waardoor ze lichter en wendbaarder zijn.

Financiële voordelen van een elektrische motorfiets

Ja, een elektrische motorfiets kost in het begin misschien meer dan een motorfiets die op brandstof rijdt, maar op de lange termijn bespaart u ongelooflijk veel geld. Een volledige lading van uw motorfiets kost veel minder aan energierekeningen dan een benzine- of dieselmotor. Daarbovenop zijn er tal van overheidspremies op belastingen en andere motorfiets gerelateerde kosten. Dus hoewel je in het begin misschien meer betaalt, verdien je dit geld gemakkelijk terug en bespaar je elk jaar weer enorm.

En omdat elektrische motorfietsen gemakkelijk te onderhouden zijn en slechts één bewegend onderdeel hebben, bespaart u ook geld op service, reparaties en onderhoud.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/ecruiser

Andere voordelen van een elektrische motorfiets

Door elektrische motorfietsen te gebruiken in plaats van benzine- of dieselmotoren, profiteren we niet alleen van onszelf. We profiteren ook van de wereldwijde gemeenschap. Elektrische motorfietsen:

–  Vermindert onze collectieve koolstofvoetafdruk

–  Verlaagt de CO2-uitstoot veroorzaakt door het wegverkeer

– Vermindert geluidsoverlast (en stelt u in staat om ’s ochtends vroeg te fietsen zonder de buurt wakker te maken).

Liesbeth Marijnissen

Actief als link marketeer. Ik werk graag vanuit het buitenland, aangezien mijn werk dat toelaat.

Leave a comment