Casual mannen garderobe basics: essentiële kledingstukken

Home  /   Casual mannen garderobe basics: essentiële kledingstukken
Casual mannen garderobe basics: essentiële kledingstukken

De casual stijl wordt sterk beïnvloed door trends, van high street tot high end. Maar als je je casual garderobe klaar wilt maken voor de toekomst, zijn er een paar tijdloze stukken die elke man zou moeten hebben.

Casual kleding draait meestal om een set basics en klassieke essentials die de bouwstenen vormen van je persoonlijke stijl.

Van casual broeken zoals goed zittende jeans of chino’s tot casual button-down overhemden en sneakers, wij hebben hier de essentials verzameld die je kunt mixen en matchen om het potentieel van je garderobe te maximaliseren.

We hebben twee voorbeelden van elk item – een luxe optie voor de man die het niet erg vindt om een meerprijs te betalen om zijn stijl te verhogen, en een budgetvriendelijk en niettemin stijlvol alternatief.

1. Denim jeans

De ruggengraat van de vrijetijdsoutfit sinds de jaren 50. Goed zittende jeans kunnen gemakkelijk worden gekleed of afgezwakt.

Als je een meer gepolijst uiterlijk wilt uitstralen, kies dan voor een kwaliteitsjeans met rechte pijpen en een donkere wassing.

Voor een meer relaxte, off-duty look gaat u voor modellen in lichtere tinten. Welke stijl je ook kiest, denim is altijd een betrouwbare go-to stijl die je in veel verschillende richtingen kunt nemen.

2. Casual T-shirts

Inherent casual, T-shirts zijn een essentieel onderdeel van de basisgarderobe van elke man. Het nederige T-shirt is gemakkelijk te dragen, subtiel stijlvol en zo veelzijdig als het maar kan – het kan met alles gedragen worden, zelfs met geklede kleding.

Voor je T-shirt geldt de regel: houd het simpel. Kies voor klassieke katoenen T-shirts met ronde hals in effen kleuren. Wit, navy, zwart en grijs zijn goede uitgangspunten.

U kunt uw casual outfit opleuken met een aantal gewaagde patronen, stijlen en ontwerpen als u wilt. Maar zorg er altijd voor dat u de juiste pasvorm voor uw lichaamstype vindt. Je wilt een T-shirt dat je lichaam omsluit, maar er niet uitziet als een tweede huid. Er is niets erger dan een onflatteuze snit.

3. Poloshirts

Een niveau van formaliteit boven het T-shirt, het poloshirt is een andere essentiële in uw garderobe.

Je kunt niet fout gaan als je casual gekleed gaat als je een eersteklas spijkerbroek combineert met een poloshirt. Je hoeft niet veel geld uit te geven aan een goed poloshirt, maar je moet er wel voor zorgen dat het bij je lichaamstype past.

Dat gezegd hebbende, er zijn een paar premium polo’s die absoluut mooi zijn met hoogwaardige materialen en snit. Dus als u meer wilt uitgeven aan een luxe polo, dan kan dat absoluut.

4. Casual overhemden

Casual overhemden met lange of korte mouwen zijn essentieel als je er wat scherper uit wilt zien. Voor een meer ontspannen look kunt u de knopen losmaken en de manchetten oprollen.

Net als bij uw T-shirt begint u uw overhemdengarderobe op te bouwen met de essentiële kleuren. Een wit klassiek overhemd is een basis. Zorg ervoor dat de kraag er goed uitziet als je hem open laat tot het derde knoopje, maar ook als hij helemaal dichtgeknoopt is.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/tommy-hilfiger-ondergoed

5. Chinos

Een chino is een uitstekend stijlitem om van tijd tot tijd mee te mixen. Dezelfde bovenkleding gedragen met chino’s in plaats van je jeans zal je algehele uitstraling direct veranderen.

Investeer in de juiste snit in klassieke kleuren zoals kaki, navy en beige die makkelijk te matchen zijn. Comfortabel en stijlvol, chino’s kunnen u ook helpen een smart casual look te bereiken. Chino’s zijn ook perfect voor gelegenheden met dubbelzinnige dresscodes, vooral de smart casual en business casual stijlen.

6. Casual gebreide kleding

Casual gebreide kleding is een ander perfect item om de boel van tijd tot tijd mee te mixen. Gebreide kleding is zowel stijlvol als gemakkelijk aan te trekken en vormt een essentieel onderdeel van de casual garderobe van elke man.

Draag uw casual gebreide kleding als buitenste laag of onder een lichtgewicht jasje. Kies voor een snit die goed werkt met zowel uw overhemden als uw T-shirt om u meer combinatiemogelijkheden te geven.

Liesbeth Marijnissen

Actief als link marketeer. Ik werk graag vanuit het buitenland, aangezien mijn werk dat toelaat.

Leave a comment