Doorleren wordt steeds belangrijker

Home  /   Doorleren wordt steeds belangrijker
Doorleren wordt steeds belangrijker

De techniek gaat steeds sneller vooruit. Er wordt enorm veel onderzoek gedaan naar nieuwe manieren om computers en machines ons werk te laten doen. Inmiddels zijn er al veel taken die beter uitgevoerd kunnen worden door robots dan door een mens. Dat begon met machines die hielpen bij het tillen en verplaatsen van zware materialen en gaat door tot zelfrijdende auto’s. Deze ontwikkeling gaat nog wel even door. Machines beginnen steeds meer op robots te lijken in de zin dat ze steeds zelfstandiger kunnen werken. Er is veel vraag naar technisch personeel dat in staat is om deze machines te begrijpen en te onderhouden. Als er iets kapot gaat is het namelijk nog steeds aan een monteur om het te repareren. Omdat de techniek met sprongen vooruit gaat verandert het werk van een monteur ook erg snel. De veranderende rol van de monteur. Gelukkig zijn er nog vaak bekwame mensenhanden nodig. Dat is onder andere voor het installeren, repareren en configureren van apparaten en machines.

 

Leer mee met je ontwikkelingen binnen je vakgebied

Als je de kat uit de boom kijkt dan kom je er niet meer in de technische sector. Het is juist belangrijk dat je vooruit denkt en assertief bent. Als je jezelf snel weet aan te passen blijf je relevant en interessant voor werkgevers. Er is geen reden om somber te zijn over de taken van een monteur. Ondanks dat een gedeelte van het takenpakket van een monteur nu uitgevoerd wordt door machines is het vak van monteur interessanter dan ooit. Als je meegroeit met de ontwikkelingen dan ben en blijf je onmisbaar voor bedrijven en organisaties. Er komen steeds meer machines, robots en apparaten in ons dagelijks leven en in het bedrijfsleven. Daarom zijn mensen die verstand hebben van techniek meer nodig dan ooit. Kenteq is een opleider waar monteurs kunnen doorleren en zich kunnen voorbereiden op de toekomst.

Ilonka

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.