Cateraars kunnen niet zonder koelplaat

Home  /   Cateraars kunnen niet zonder koelplaat
Cateraars kunnen niet zonder koelplaat

Als je dan uitgebreide gerechten hebt gemaakt waar je dagenlang voor in de keuken hebt gestaan wil je ook dat het goed wordt uitgeserveerd. Het gebruiken van een koelplaat geeft een schone en frisse uitstraling. De koelplaat kan zowel koud als warm worden gemaakt waardoor ieder gerecht erop gepresenteerd kan worden. Het is de ideale manier om eten te transporteren zonder stroom te gebruiken. De platen kun je vooraf koelen of verwarmen, en de gerechten hierop neerzetten. Eventueel kun je dan stapelen zodat je optimaal gebruikmaakt van de ruimte die je hebt bijvoorbeeld in de auto waarmee je naar je locatie gaat om je diner te serveren. Wanneer je op locatie aankomt, is het ook vaak de bedoeling dat het eten er goed en netjes uit ziet zodat mensen er graag van willen eten. Je kunt verschillende groottes gebruiken met borden en kommen. Ook kun je kijken naar verschillende stijlen van opdienen.

Is een koelplaat duurzaam?

Om antwoord te geven op de vraag of een koelplaat duurzaam is kun je bijna wel met zekerheid zeggen van wel. Allereerst is het enorm gebruiksvriendelijk. De platen worden verkoeld of opgewarmd wat vrij snel kan gaan en blijven enkele uren op deze temperatuur die verkregen is. Wanneer je dan aankomt op je locatie kun je er zeker van zijn dat je gerechten goed aankomen. Daarnaast zijn koelplaten niet enorm duur, maar kan het voor sommigen een vrij grote investering zijn. Maar als je kijkt op den duur, hoe lang ze meegaan dan verbaast dit velen. De platen zijn gemaakt van rvs, die je jarenlang kunt blijven gebruiken als je ze goed onderhoud. Af en toe moeten ze schoongemaakt worden zodat er geen heftige vlekken op blijven zitten. Tegen een stootje kunnen ze wel, dus mocht er onderweg wat omvallen hoef je je daar vaak geen zorgen om te maken.

Hoe vind je de juiste klanten?

Wanneer je een cateringbedrijf bent gestart, vraag je dan af wat voor soort gerechten je goed kunt maken zodat je hiermee kunt adverteren en de juiste klanten kunt aantrekken. Als je mensen voor je krijgt die graag ingewikkelde taarten en broden willen maar je bent hier helemaal niet goed in, moet je ze helaas afwijzen. Als je dan een website hebt of social media met wat voor keukens je aanbiedt, weten mensen wat ze kunnen verwachten.

Wereldwijde cold chain transport partner | Coolpack

Een koelplaat is één van de middelen die je nodig hebt voor een cateringbedrijf

Naast een koelplaat, of meerdere. Zijn er nog een aantal andere elementen die handig zijn om te hebben wanneer je een cateringbedrijf wilt opstarten. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan wat apparatuur in de keuken. Wanneer je veel wilt bakken, is een mix machine erg handig om te hebben. Maar maak je veel dingen in de oven? Dan zul je waarschijnlijk veel baat hebben bij een goede en vooral ruime oven. Ook het investeren in goede pannen is erg fijn. Een goede pan gaat jarenlang mee als je er goed voor zorgt. Dat klinkt misschien raar, maar dure pannen stop je niet in de vaatwasser. Deze was je vaak met de hand af en soms moet je ze invetten, afhankelijk van de soort.

Ilonka

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

Leave a comment