Ontdek Corvo, het kleine Azoren eiland

Home  /   Ontdek Corvo, het kleine Azoren eiland
Ontdek Corvo, het kleine Azoren eiland

Het kleinste eiland van de Azoren is Corvo. Dit eiland is slechts 4,3 km² groot en heeft ongeveer 400 inwoners. Hoewel het klein is, is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Corvo is namelijk een prachtig eiland met een prachtige natuur. Het eiland is vooral bekend om zijn uitgestrekte lavavelden en steile kliffen.

Over Corvo

Corvo is het meest noordelijke eiland van de Azoren en ligt ongeveer 100 km ten noordwesten van Flores. Het eiland is ongeveer 3 uur met de boot vanaf Flores. Het eiland heeft geen vliegveld, dus je komt er al met de veerboot vanuit Praia da Vitória op het eiland Terceira.

De 400 inwoners van het eiland wonen voornamelijk in het dorp Vila do Corvo. Dit is ook de enige bebouwde plek op het eiland. De overige inwoners wonen in kleinere dorpen en gehuchten, zoals Caldeirão, Fajãzinha en Casa.

Rustgevende vakantiebestemming

Corvo is een rustig eiland en er is weinig toerisme. Dit maakt het eiland de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen. Er zijn wel enkele kleine restaurants, cafés en winkels in Vila do Corvo. Op het eiland is geen bank, dus neem genoeg cash mee als je naar het eiland gaat.

Klimaat Corvo

Het klimaat op Corvo is erg aangenaam. Het eiland ligt in een beschutte baai, waardoor het minder winderig is dan de andere eilanden van de Azoren. De temperaturen liggen hier dan ook wat hoger dan op de andere eilanden. Het weer is hier over het algemeen erg aangenaam. Het kan wel eens regenen, maar dat is vooral in de wintermaanden. De zomermaanden zijn hier droger.

Bezienswaardigheden op Corvo

Op het eiland zijn enkele mooie wandelpaden. Een van de mooiste wandelingen is naar het uitkijkpunt Miradouro da Fajãzinha. Dit uitkijkpunt ligt in het noordwesten van het eiland en biedt een prachtig uitzicht over de kliffen en de zee. Ook is het mogelijk om een boottocht naar het eiland te maken, een leuke manier om het eiland te verkennen. Er zijn verschillende boottochten die je kunt maken, zoals een tocht naar Rocha dos Bordões. Dit is een kleine rotsformatie die in de oceaan ligt.

Droomvakanties

Op www.vakantie-azoren.nl ontdek je alles over de kleurrijke Portugese archipel: de Azoren.

Leave a comment