Een stappenplan voor het kiezen van de juiste wanddecoratie

Home  /   Een stappenplan voor het kiezen van de juiste wanddecoratie
Een stappenplan voor het kiezen van de juiste wanddecoratie

Wanneer je heel je huis mooi hebt ingericht maar toch het idee hebt dat er iets mist dan kan dit komen doordat de muren nog te kaal zijn. Zeker als je net verhuisd bent. Het verhuisbedrijf heeft je spullen gebracht en je hebt dan je gloednieuwe woning om in te richten hoe je dat zelf wilt. In dat geval is het leuk om wat leuke wanddecoratie op te hangen die past bij de rest van het interieur. Er is ontzettend veel keuze als het gaat om wanddecoratie en daarom hebben wij voor jou een stappenplan uitgeschreven voor het kiezen van de juiste wanddecoratie. 

De positie

Een van de eerste keuzes die je moet maken wanneer je je wanddecoratie gaat kiezen is de plek waar je deze wilt bevestigen. Ga je voor de kale ruimte boven de bank of bijvoorbeeld voor het lege halletje? Voor meer blogs en info ga je naar woonnieuwtjes.nl. Ga elke muur systematisch langs en beeld je in hoe het zou zijn als daar een decoratiestuk zou hangen. Niet elk item zal namelijk even goed tot zijn recht komen in een bepaalde ruimte. Bedenk dus goed welke gedeeltes van je wand wel wat extra gevuld mogen worden en ga na wat voor soort item daar het beste bij zou passen. 

De sfeer die je wilt uitstralen

Door gebruik van wanddecoratie kun je op een simpele manier een leuke sfeer uitstralen. Wil je bijvoorbeeld gaan voor een moderne uitstraling of voor een industriële uitstraling? Of misschien voor totaal iets anders? Het materiaal en de vormgeving van de items zullen voor het grootste gedeelte deze uitstraling bepalen. Bedenk dus van te voren wat voor uitstraling er het beste bij de rest van je interieur past zodat je gehele woning een geheel kan blijven. Doordat je dit van te voren al bedacht hebt zul je bij het uitkiezen van de decoratie sneller uit kunnen filteren welke items je wel en niet wilt gebruiken waardoor je doeltreffender te werk kunt gaan. 

De hoeveelheid items

Nu je weet wat voor sfeer je wilt gaan uitstralen kun je gaan bedenken hoeveel items je eigenlijk nodig gaat hebben. In sommige gevallen is het leuk om een groepering te maken van verschillende kleinere wanddecoratie items zoals fotolijstjes. In andere gevallen is het leuker om te kiezen voor een groot item zoals een groot schilderij of een grote ronde spiegel. Deze keuze hang volledig af van jouw persoonlijke voorkeur en hoe creatief je bent. 

De juiste kleur

Wanneer je in je hoofd hebt wat voor soort wanddecoratie het beste in jouw huis past zul je na moeten gaan welke kleur het leukste is. Bekijk eens wat voor soorten kleuren er verder nog terugkomen in jouw woning en stem hier ook de keuze van je wanddecoratie op af. Heb je bijvoorbeeld leuke bank kussens in een bepaald kleur dan kun je deze kleur terug laten komen in de wanddecoratie. Je kunt er voor kiezen om alle items in dezelfde kleur aan te schaffen om te gaan voor wat meer afwisseling. Deze keuze is helemaal aan jou. 

Wij hopen dat bovenstaande tips jou gaan helpen om je woning beter te beveiligen. Voor extra tips of beveiligingsapparatuur kunt u klikken op de volgende link. 

Leave a comment