Goed voorbereid meubels uitkiezen met deze drie stappen

Home  /   Goed voorbereid meubels uitkiezen met deze drie stappen
Goed voorbereid meubels uitkiezen met deze drie stappen


Meubels
 uitkiezen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Het is een beslissing die je niet te licht neemt, want meubelen zijn prijzig. Daarnaast wil je er jarenlang met plezier naar kijken en gebruik van maken. Er ligt nogal wat druk op je schouders als je op zoek bent naar het beste meubelstuk voor jouw woning. Een goede voorbereiding is dan essentieel en dat betekent dat je niet zonder plan de winkel binnen stapt. Met de onderstaande drie stappen wordt meubels uitkiezen een stuk gemakkelijker.

1. Een moodboard voor je meubels

Het maken van een moodboard is altijd verstandig als je iets gaat ontwerpen. Het helpt je je ideeën en gedachten te ordenen en je er een beeld van te vormen. Voorheen betekende het maken van een moodboard dat je naar de winkel moest gaan, een stapel woontijdschriften moest kopen en met een schaar en lijm aan de slag ging. Vandaag de dag is dat veel gemakkelijker met programma’s zoals Pinterest. Je maakt één of meerdere digitale moodboards en het internet staat dan vol inspiratie. Voeg afbeeldingen samen van meubels in dezelfde stijl, van dezelfde materialen of in dezelfde kleuren en je begint je een idee te vormen van hoe jouw kamer eruit moet komen te zien.

2. De inrichting bedenken

Nu je met je moodboards besloten hebt welke stijl en kleuren je wilt gaan toepassen, is het tijd om te bedenken hoe je je kamer wilt inrichten en dus welke meubels je nodig hebt. Dat doe je door een plattegrond op schaal te maken van de kamer of kamers in kwestie. Vervolgens teken je daar de meubels in die je aan wilt schaffen. Zo bepaal je wat de maximale- en minimale afmetingen kunnen zijn en hoe je de kamer het beste inricht. Heb je meubelen gezien die je mooi vindt, dan teken je deze ook op schaal op een ander papier, knip je ze uit en plaats je ze in plattegrond. Zo zie je exact of het meubelstuk past en waar je hem het beste plaatst.

3. Een winkel uitkiezen

Na de eerste twee stappen weet je exact welke meubels je wilt kopen en hoe deze het beste in je kamer kunnen komen te staan. Nu moet je een leverancier of ontwerper uit gaan kiezen en ook dat doe je voordat je naar de winkel gaat. Je maakt een selectie van de verkopers die je meubelen aanbieden en daarna doe je een kwaliteitscontrole. Het is niet alleen de bedoeling dat je de juiste meubelen aanschaft, maar ook dat je waar krijgt voor je geld. Door de volgende punten te controleren selecteer je de uiteindelijke winkels die je wilt bezoeken:

  • Lees recensies en beoordelingen door van voorgaande klanten. Doe dat voor het merk en voor de winkel, want zij moeten je niet alleen de meubels verkopen, maar ook de nazorg regelen.
  • Een goede complete garantieregeling is bewijs van kwaliteit.
  • Ga op zoek naar keurmerken en certificeringen.

Leave a comment