Een website laten maken: dit heb je nodig

Home  /   Een website laten maken: dit heb je nodig
Een website laten maken: dit heb je nodig

Wil je een website laten maken, dan is dat de eerste stap richting je aanwezigheid online. En door daar een specialist voor in te huren, zorg je ervoor dat je een unieke en goed presterende website aangeleverd krijgt. Tenminste, dat is de bedoeling. Bij het uitkiezen van een goede webdesigner, zijn er een aantal zaken die je minimaal moet ontvangen samen met je website. Dit zijn dus de punten om op te letten voordat je een designer uitkiest. Besluit je een website te laten maken, dan is dit wat je nodig hebt.

1.     Een SEO website laten maken

Allereerst is het bijzonder belangrijk dat jouw website SEO-vriendelijk is. Dat betekent dat hij is ingericht met als doel hoog in de zoekmachine resultaten te komen. Wil je een nieuwe website laten maken, dan is dat SEO techniek en SEO content. De website draait goed, de pagina’s laden snel, de veiligheidscertificaten zijn in orde, er zijn geen foutmeldingen, de structuur is simpel en duidelijk, enzovoorts. Naast deze technische aspecten moet ook de inhoud van je website op SEO zijn ingericht. Dat betekent gestructureerde teksten, correct verwerkte en concurrerende zoekwoorden, de juiste metadata, originele afbeeldingen met alt-teksten, een goede interne- en externe linkstructuur, enzovoorts. Offpage SEO, zoals linkbuilding en adverteren valt hier niet onder.

2.     De website is mobile friendly of responsive

Er is een grote verandering gaande in de manier waarop internetgebruikers hun zoekopdrachten uitvoeren. Dit wordt meer en meer gedaan via mobiele apparaten en minder via pc’s. Momenteel worden al meer dan de helft van de zoekopdrachten via mobiele telefoons en tablets uitgevoerd en deze trend groeit rap. Daarom geven zoekmachines de voorkeur aan websites die goed werken op deze apparaten. Dat zijn websites die responsive zijn en eigenlijk is elke nieuwe website dat. Maar je kunt ook een mobile friendly website laten maken – een website die specifiek ontworpen is voor mobiele apparaten – en klaar zijn voor de toekomst.

3.     Een gebruiksvriendelijk CMS

Nadat je een website hebt laten maken krijg jij er de verantwoordelijkheid voor. Dat betekent dat je zelf pagina’s kunt toevoegen, veranderingen kunt aanbrengen en updates kunt plaatsen. Werk aan je website wordt gedaan met een Content Management System (CMS). Het meest bekende CMS is WordPress. Het is een programma waarmee je, zonder dat je kennis moet hebben van ingewikkelde programmeer processen, zelf aan je website werkt. Het is dus erg belangrijk dat dit CMS gebruiksvriendelijk en begrijpelijk is. Vraag de webdesigner welk CMS jij bij je website krijgt en doe er wat onderzoek naar.

4.     Mogelijke samenwerking in de toekomst

Een laatste punt om rekening mee te houden als je een website wilt laten maken is wat de designer of het bureau in de toekomst voor je kunnen betekenen. Welke diensten bieden ze aan waar je mogelijk gebruik van wilt maken? Op welke manieren kun je je website uitbreiden? Wil je een website laten maken, dan ga je een overeenkomst aan op de lange termijn. Het beste doe je dat met een designer die je overal mee kan helpen.

Leave a comment