Wat is een uitvaartverzekering?

Home  /   Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een verzekering die een bedrag uitkeert aan de nabestaanden of aan een begrafenisondernemer wanneer de persoon die verzekerd is komt te overlijden. Het bedrag is meestal van te voren bepaald (bij het afsluiten) en over het algemeen gebaseerd op de kosten van een begrafenis of crematie. Een uitvaartverzekering heeft geen vooraf vastgelegde einddatum maar wel een vooraf vastgelegde periode waarin er premie betaald moet worden. De verzekering keert uit op het moment dat u komt te overlijden, ongeacht of dit tijdens of na de periode is waarin u premie betaalt.

Voorbeeld: u sluit een uitvaartverzekering af met een looptijd van 25 jaar. Dit houdt in dat u 25 jaar lang premie betaalt. Na deze 25 jaar betaalt u geen premie meer, maar blijft uw uitvaart wel verzekerd voor het bedrag dat u heeft afgesproken. Bij uw overlijden, ongeacht wanneer, wordt het verzekerd bedrag uitgekeerd. Er zijn diverse soorten uitvaartverzekeringen, maar in de basis zijn ze allemaal gelijk. Populaire verzekeraars zijn Monuta, Yardenen Dela. 

Waarom een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is niet verplicht en als u over genoeg financiële middelen beschikt dan is een uitvaartverzekering ook niet noodzakelijk. Daarnaast zijn er alternatieven, maar een uitvaartverzekering biedt een hoop voordelen ten opzichte van de alternatieven.

Voor wie is een uitvaartverzekering interessant?

Een uitvaartverzekering is interessant voor mensen die nabestaanden hebben en zelf niet over genoeg financiële middelen beschikken om de uitvaart te betalen. Een uitvaartverzekering kan afgesloten worden door personen van 18 jaar en ouder.

Verschillende soorten uitvaartverzekering

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Elke uitvaartverzekering heeft specifieke kenmerken en verschillende voordelen en nadelen. Als u de uitvaartverzekeringen vergelijkt ziet u wat de beste uitvaartverzekering is in uw situatie.

  • Een naturaverzekering keert uit in een pakket van diensten. Het voordeel is dat u van tevoren al veel keuzes over de uitvaart kunt maken, nabestaanden zijn hier niet meer druk mee
  • Een kapitaalverzekering keert uit in een som geld. Met dit geld kunnen nabestaanden zelf de uitvaart regelen.

Vergelijk polissen op uitvaartverzekeringzoeken.nl

Denkt u zelf ook na over het afsluiten van een goede uitvaartverzekering? Maar is het lastig om een goede polis te vinden? De website uitvaartverzekeringzoeken.nlhelpt bij het vergelijken van de beschikbare polissen. Hier treft u al vanaf een paar euro per maand uitstekende polissen met een prima dekking. 

Ilonka

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.