Smartphonegebruiker heeft batterij al binnen een dag leeg

Home  /   Smartphonegebruiker heeft batterij al binnen een dag leeg
Smartphonegebruiker heeft batterij al binnen een dag leeg

Het behoort tot een van de grootste ergernissen onder smartphone gebruikers, een lege batterij. De telefoonaccu gaat gemiddeld maar één dag of zelfs minder mee, voordat de telefoon alweer opgeladen moet worden. Dat blijkt uit een groot onderzoek onder smartphone gebruikers uitgevoerd door hoesjescases.nl. Meer dan 60% van de Nederlanders zegt één dag of zelfs minder te doen met een volle accu.

Smartphones worden dagelijks erg veel gebruikt en dit is ook aan te tonen in de gemiddelde levensduur van een volle accu, deze gaan namelijk niet zo lang meer mee als oudere toestellen. In het verleden werden telefoons bijna alleen gebruikt om te bellen en smsen en ging een volle accu al gauw 4 tot 5 dagen mee. Door de vele extra functies die de laatste jaren erbij zijn gekomen plus een enorme stijging in de gebruikers intensiteit lijkt het erop dat smartphone gebruikers steeds eerder hun smartphone moeten opladen.

Vooral vrouwen hebben hun batterij erg snel leeg. Zo geeft meer dan 20% van de vrouwen aan dat zij minder dan een dag de smartphone kunnen gebruiken. Bij mannen is dit percentage fors lager en bedraagt het 13%. Dit zou kunnen duiden op intensiever gebruik van de smartphone onder vrouwen.

Ook tussen leeftijdscategorieën is onderscheid op te maken, zo is er tussen 17 en 20 jarigen bijna 40% die aangeeft minder dan een dag met een opgeladen accu door te komen. Bij 21 tot 30 jarigen is dit bijna gehalveerd en zegt 22% er minder dan een dag mee te doen. Daarna neemt het weer iets toe tot 29% bij 31 tot 40 jarigen. Waarna het afzakt tot 8% van ouderen die zegt minder dan een dag met een volle accu te kunnen presteren. Het verschil hierin kan komen doordat veel ouderen een ouder model hebben
en niet de nieuwste smartphone, en sommige ouderen hebben zelfs niet eens een smartphone. Tevens lijkt ook hier de gebruiksintensiteit een rol te spelen, jongeren waarschijnlijk actiever op hun smartphone dan ouderen. Voor dit onderzoek heeft Hoesjescases ruim 1000 Smartphone gebruikers ondervraagd.

Lees hier meer informatie over het onderzoek: https://www.hoesjescases.nl/blogs/blog/smartphonegebruiker-heeft-batterij-al-binnen-een-d/

BewarenBewaren

Ilonka

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.

Leave a comment