4 redenen om voor steenwol isolatie te kiezen

Home  /   4 redenen om voor steenwol isolatie te kiezen
4 redenen om voor steenwol isolatie te kiezen

Je bent op zoek naar een manier om je woning beter te isoleren. Het doel is om niet alleen het wooncomfort te verbeteren, maar ook de energierekening te verlagen. Door een woning beter te isoleren kan warmteverlies tegen worden gegaan. Hierdoor hoeft er minder gestookt te worden en ben je dus ook minder geld kwijt aan de energierekening. Als je kiest voor isolatie, zijn er verschillende mogelijkheden om dit te realiseren. Ook heb je keuze uit meerdere materialen. Wil je je vloer, het dak of de spouwmuur isoleren? Dan is steenwol isolatie van Budgetisolatieshop een uitstekende keuze. Maar waarom eigenlijk? Wat is steenwol precies en welke redenen zijn er om juist voor dit materiaal te kiezen? 

Wat is steenwol precies? 


Steenwol wordt voornamelijk gebruikt voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en vloerisolatie. Het is een minerale wol die ontstaat door de vervezeling van verschillende soorten vulkanische gesteente. Het bestaat dus ook voor een groot deel uit steen. De stenen worden vervolgens onder hoge temperaturen gesmolten. Tijdens het smeltingsproces ontstaan er lange draden die verweven kunnen worden tot platen of dekens. Door de densiteit van het materiaal, kunnen er geen luchtstromen meer doorheen komen. Zo bespaar je flink op de energierekening. 

Maar welke redenen zijn er nog meer om voor steenwol isolatie te kiezen en niet voor een van al die andere soorten materialen? We zetten vier redenen op een rij.

  1. Betere geluidsisolatie 

Ervaar je veel geluiden van buitenaf? Bijvoorbeeld omdat je in een druk centrum woont of omdat de buren nogal veel geluid maken? Of klagen zij juist dat ze veel geluid van jullie horen? Dan biedt steenwol de uitkomst. Dit materiaal staat namelijk bekend om haar geluidswerende kenmerken. Het materiaal is zwaar en hard. Geluid kan hier niet meer zomaar doorheen komen. Wist je dat de geluiddempende werking van steenwol beter is dan van glaswol? 

2. Zeer lange levensduur 
Isoleren vraagt om een flinke investering. Dan wil je er wel zeker van zijn dat het product duurzaam is. Als je kiest voor steenwol, dan beschik je over een zeer duurzaam materiaal met een ongelooflijk lange levensduur. Vooral dat laatste is van essentieel belang. Vanwege de zeer lange levensduur zal opnieuw isoleren vrijwel nooit meer nodig zijn. Je investering is dan ook gelijk voor het leven. 

3. Niet gevoelig voor vocht 
Steenwol is niet gevoelig voor vocht. Hierdoor zal schimmelvorming en optrekkend vocht in huis verleden tijd zijn. Wist je dat dit materiaal zelfs brandvertragend werkt? Zo draagt de isolatie zelfs bij aan het veiliger maken van de woning. 

4. Milieuvriendelijk 
Is het vooral jouw doel om je huis verder te verduurzamen? Dan is het heel tegenstrijdig als je voor isolatiemateriaal kiest dat tijdens de productie enorm veel schade aan het milieu veroorzaakt. Bij steenwol is dit probleem er in elk geval niet. Steenwol is een natuurlijk mineraal en tijdens het productieproces komen er geen onnodige schadelijke gassen vrij. Zo draag je nog eens extra je steentje bij aan het milieu door voor dit materiaal te kiezen. 

Leave a comment