Hoe kies je de beste stof voor je bankstel

Home  /   Hoe kies je de beste stof voor je bankstel
Hoe kies je de beste stof voor je bankstel

Het is tijd om het uiterlijk van je kamer te veranderen, de grootste impact gaat het bankstel zijn. Je hebt de beslissing genomen om je bankstel opnieuw te stofferen of een volledig nieuw model te kopen, maar waar moet je rekening mee houden bij het selecteren van een stof?

Hier zijn een paar dingen om te overwegen:

Duurzaamheid
Bij het kiezen van een stof, is het nuttig om na te gaan hoeveel je gebruik zult maken van het bankstel. Zal de bank elke dag worden gebruikt? Zullen je kinderen worstelen op je bank? Zal Fido (de hond) proberen een gat in het midden van het kussen te graven? Als het antwoord “ja” is, heb je een duurzame stof nodig. Een paar dingen om te controleren op duurzaamheid te garanderen:

Kijk naar het aantal wrijvingen op de slijtproef. Een stof moet 15.000 of hoger zijn voor normaal gangbaar woonkamer gebruik.

En heel kort maar krachtig, geweven stoffen gaan langer mee dan prints.

Kleur
Vette opvallende kleuren zijn opwindend. Trendy kleuren zijn trendy. Maar moet je je bank in één van deze kleuren kopen? Je bent vrij om te doen wat je wilt, maar overweeg in plaats daarvan een neutrale stof. Je kunt een kamer met diverse kleur tinten snel veranderen zoals de gordijnen, vloerkleden en kussens. Het is veel moeilijker om de kleur van je hele bank te veranderen als die trendy kleur er gedateerd uitziet.

Kleuren kunnen ook een stemming creëren of een probleem oplossen. Een lichtere kleur van de stof lijkt uitnodigend en luchtig. Een donkerdere kleur kan vuil verbergen.

Harmonie
Overweeg de stijl van je bank voordat je een stof selecteert. Bijvoorbeeld, een traditioneel (klassieke) bank ziet er automatisch goed uit met een traditionele stof (denk aan volledig aniline leder).

Textiel is er in duizenden stijlen. Stoffen kunnen er casual, sierlijk, formeel of leuk uitzien. Overweeg of je keuze past in je huidige inrichting.

Als je een stof met een patroon kiest, let dan op de schaal. Een grootschalig patroon kan overweldigend zijn in een kleine kamer of kan er niet prettig uitzien als het eenmaal op de bank zit. Het tegenovergestelde kan waar zijn met een klein patroon in een grote kamer.

Andere dingen om te overwegen:

  • Zon-weerstand: dit zou belangrijk zijn als je bank in een kamer is die veel zon krijgt.
  • Meeldauw: zoek naar schimmelresistente weefsels in gebieden met een hoge luchtvochtigheid.
  • Allergieën: Microfiber is gunstig voor sommige allergieën omdat het pluisvrij is en geen stof aantrekt.

Dit zijn slechts een aantal dingen om over na te denken. Uiteindelijk is je huis een uitdrukking van jou. Ontspan en vertrouw jezelf. Je neemt de beste beslissing voor jezelf en je gezin.

Ons advies, bekijk het blog van Bankstellenshop.com om de perfecte tips te krijgen over alles wat je maar wenst te weten over bankstellen.

https://www.bankstellenshop.com/

Ilonka

"Internet, een medium om de hele wereld te bereiken." Ilonka is eigenaar van IFmedia.nl. Een mediabedrijf met meerdere shopping websites.